Software voor beheer van materiaal en materieel

We willen bedrijven en organisaties een beter inzicht geven in hoe er wordt omgegaan met hun groot en klein materiaal. Waar het is, wanneer het door wie gebruikt is en wat de historiek ervan is.

 

Software reservatie en verhuur van materiaal, materieel, toestellen of gereedschap

Mira Software kan als afzonderlijke verhuursoftware worden gebruikt, maar is ook zeer handig voor het reserveren van materiaal binnen één onderneming.

Om vlot  te kunnen samenwerken, is het handig dat u machines of materialen kan reserveren voor een bepaalde periode.  Daardoor is het inplannen van verschillende werken eenvoudiger, vermijdt u oponthoud en laat u gereedschap  optimaal renderen. Beter plannen maakt ook het aankopen van onnodig reservemateriaal overbodig. De werknemer of magazijnier zoekt een bepaald toestel op, en koppelt dit aan een persoon of project  voor een bepaalde periode. Bij een tweede aanvraag, zal dit specifieke toestel niet meer beschikbaar zijn voor deze periode, maar wel nog voor andere tijdsspannes of er kunnen alternatieve toestellen worden voorgesteld aan de aanvrager. Of bent u een verhuurbedrijf en verhuurt u ook aan externe klanten?  Mira zorgt dan niet alleen voor het beheer van uw materiaal, maar ook voor de berekening van de kosten. Van elke reservatie kan een ‘pickinglijst’ worden gemaakt. Daardoor kunnen reservaties worden voorbereid en wordt alles klaargezet op het moment dat dit goed uitkomt. Al het gereserveerde materiaal staat dan klaar op het moment dat het wordt afgehaald, en wordt met één klik geregistreerd en uitgeboekt.
Pickinglijsten

Werkvoorbereiding

U kan vanuit reservaties rechtstreeks pickinglijsten maken. Hiermee kan materiaal dat is besteld of gereserveerd worden klaargemaakt voor afhaling.
Gaat het er zijn?

Beschikbaarheid

Zorg dat uw materiaal er is wanneer u het nodig heeft. Vergelijk de theoretische met de praktische voorraad, onderneem tijdig actie en voorkom gaten in uw planning.