Software voor beheer van materiaal en materieel

We willen bedrijven en organisaties een beter inzicht geven in hoe er wordt omgegaan met hun groot en klein materiaal. Waar het is, door wie het wanneer is gebruikt en wat de historiek ervan is.

Registratie gebruikt materiaal, materieel en toestellen.

Dankzij de registratie van gebruikt materiaal en toestellen,  weet u waar uw materiaal zich bevindt en is verbruikt. Dit vormt immers de basis van elk vlot en transparant beheer. Deze module koppelt artikels aan personen. De bevoegde werknemer of magazijnier scant vooreerst de persoonlijke identificatie badge (barcode) van de ontlener en vervolgens scant hij/zij het stuk dat wordt meegenomen (tevens voorzien van barcode). Het gebruik van een barcode is optioneel. Deze applicatie kan perfect werken zonder barcodes, maar uit ervaring weten we dat dit een stuk eenvoudiger en veel sneller werkt. Indien, binnen uw bedrijf of organisatie, niet alle producten van een barcode voorzien zijn, kan dit natuurlijk ook. Er kan dan als alternatief met vaste nummers worden gewerkt.

 

Registreer wie & wat met barcodescanning

Registratie gebruikt materiaal materieel

Check uw materiaal uit/in op naam van de persoon die het meeneemt. Hiervoor kan u eventueel barcode gebruiken zonder dat hiervoor iets extra moet worden aangekocht. De barcodes voor het registreren van personen en materiaal kunnen in de software zelf worden aangemaakt. U hoeft slechts twee zaken te registreren. Wie? & Wat?


Meer info gewenst

Herkent u volgende situatie?

Iemand vraagt waar een toestel is, want het staat niet op zijn vaste plek in de organisatie. Iemand heeft het dus meegenomen, maar niemand weet wie. De enige oplossing: beginnen bellen totdat het toestel is gevonden.

Als u geluk heeft, is de eerste collega die u belt in het bezit van het gezochte apparaat. Heeft u pech; dan belt u zelf nog wel een kwartiertje rond. Niet enkel jij bent dan tijd aan het verdoen, ook al die anderen verspillen enkele minuten kostbare tijd. Zo verliezen u en uw collega’s op jaarbasis al snel tot een week aan onnodig en frustrerend zoekwerk. Aan die complexiteit willen wij (izit bv) een antwoord bieden!
Dankzij de registratie van materiaal en goederen, weet iedereen in uw organisatie ogenblikkelijk wie verantwoordelijk is voor welke artikelen. Dit vormt immers de basis van elk vlot en transparant beheer.
Deze module koppelt heel eenvoudig artikels aan personen door snelle barcode scanning. De bevoegde werknemer scant eerst de badge en scant daarna het artikel dat hij of zij meeneemt. Daarvan wordt een notitie in de software gemaakt. Dit proces duurt geen twee seconden. Zo win je dus heel wat tijd. Het gebruik van barcodes is niet verplicht. De applicatie kan perfect werken zonder barcodes, maar uit ervaring weten we dat dit veel sneller werkt.
De werkwijze voor het scannen van materiaal is bewust zeer eenvoudig gehouden. Op het moment van uitchecken moeten twee handelingen uitgevoerd worden: wie neemt het mee, wat wordt meegenomen. Optioneel kunnen andere zaken geregistreerd worden zoals: op welk project het gebruikt wordt, voor welke klant het gebruikt wordt en waar het gebruikt wordt. Je kan er zelfs een bestelbon van afdrukken.
Het consultatiescherm geeft u daarna een lijst met een overzicht. Dan kan u zelf vragen stellen aan het systeem en zo krijg je een eenvoudig overzicht dat je ook eenvoudig naar excel kan sturen.

 
Consultatie

Vraag het aan Mira

Controleer wie, wat, waar, wanneer, hoe lang, op welk porject, voor welke klant, … materiaal is gebruikt of verbruikt. Mira geeft u het antwoord in een duielijke lijst die u kan exporteren.

eenvoudig & cool

Grote knoppen

Mira Software kan worden gebruikt op een touchscreen. Registreer materiaal d.m.v. scanning zoals in de supermarkt.