Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

Software reservatie en verhuur van materiaal, toestellen of gereedschap

Met deze module kan u op voorhand materiaal en gereedschap voor een bepaalde periode of project reserveren. De reservatie wordt doorgegeven en alles zal beschikbaar zijn op het moment dat u het nodig heeft. Vergelijk de theoretische met de praktische voorraad, onderneem tijdig actie en voorkom gaten in uw planning.

planning materiaal

Een reservatie maken

De werknemer of magazijnier zoekt een bepaald toestel op en koppelt dit aan een persoon of project voor een bepaalde periode. Bij een tweede aanvraag voor diezelfde periode zal dit specifieke toestel niet meer beschikbaar zijn, maar wel nog voor andere tijdspannes of er kunnen alternatieve toestellen worden voorgesteld aan de aanvrager.

Pickinglijsten

Van elke reservatie kan een ‘pickinglijst’ worden gemaakt. Met pickinglijsten kunnen reservaties worden voorbereid en wordt alles klaargezet op het moment dat dit goed uitkomt. Aan de hand van een kleurencode in het programma kan u opvolgen in hoeverre de reservatie reeds is voorbereid. Op het moment dat het gereserveerde materiaal wordt afgehaald, weet u zeker dat het klaarstaat en wordt het materiaal met één klik geregistreerd en uitgeboekt. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

pickinglist voor reservatie

Extern of intern verhuursysteem

Of bent u een verhuurbedrijf en verhuurt u ook aan externe klanten? MIRA zorgt dan niet alleen voor het beheer van uw materiaal, maar ook voor de berekening van de kosten. MIRA Software kan als afzonderlijke verhuursoftware worden gebruikt, maar is ook zeer handig voor het reserveren van materiaal binnen één onderneming. Wij passen ons aan aan uw noden.

MIRA Software is een product van IZIT bv