Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

Stock en bestellingen

Weet welk materiaal u heeft en op welke locatie het ligt. Bestel tijdig bij en leg per artikel vast hoeveel u ervan nodig heeft per locatie. De module Stock en bestellingen helpt u om deze aantallen nauwgezet op te volgen. Gedaan met eindeloos zoekwerk in Excel-bestanden met verschillende versies en tabbladen, maar vind alles terug één centraal overzicht in onze softwareapplicatie.

Inventarisatie & stockbeheer

U kan op elk ogenblik uw voorraadsituatie en inventaris, die in verbinding staan met de registratiemodule, bijsturen. Maar u weet natuurlijk ook graag WAAR iets ligt. Ook dat kan! Aan elk artikel kan een vaste locatie worden toegekend. Zo weet u steeds op welke plaats zich iets moet bevinden. Dit is volledig in te vullen op maat van uw magazijn(en), economaat, stapelkarren, werkbakken, bestelwagens, … Wat is/was uw voorraadsituatie op een bepaalde datum en wat is/was de actuele waarde daarvan? Deze module geeft u hierop een klaar en duidelijk antwoord.

Voorraadbeheer met scanner

Wat als de voorraad slinkt?

In MIRA Software zijn hiervoor vier handige functionaliteiten ingesteld, die u assisteren om de voorraad steeds optimaal te houden. Geef eenmalig een bestelhorizon en minimumstock in per artikel en de software helpt u eraan te herinneren wanneer het tijd is om een bestelling te plaatsen bij de leverancier.

1. Bestelhorizon

Wanneer de bestelhorizon bereikt is, krijgt u hiervan een melding. Het is een eerste waarschuwing dat de voorraad bijna op is.

3. Bestellijsten

U kan doorklikken om het artikel op de bestellijst te plaatsen. Daar wacht het op de goedkeuring van de bevoegde persoon om besteld te worden.

2. Minimumstock

Wanneer een artikel onder de minimumvoorraad zakt, ontvangt u opnieuw een melding. Dit is de tweede en laatste waarschuwingsdrempel.

4. Bestelbonnen

Vanuit de bestellijst wordt een definitieve bestelbon opgemaakt, die automatisch naar de leverancier wordt verzonden.

Nacalculaties

De functionaliteit van locaties is handig voor nacalculatie van werven, projecten, opleidingen, enz. U weet bijvoorbeeld hoeveel vijzen, bouten of moeren er op een bepaalde werf zijn verbruikt of welke medewerker de meeste veiligheidsbrillen en handschoenen nodig had. Andere administratieve zaken zoals leveringen inboeken, de historiek van bestellingen opvolgen en naleveringen controleren zijn allemaal mogelijk door de applicatie te raadplegen.

nacalculatie van projecten en bestellingen
Overzicht modules

MIRA Software is een product van IZIT bv