Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

MIRA Software in de bouwsector

Wie aan een bouwbedrijf denkt, stelt zich onmiddellijk ook materiaal en gereedschap voor. Toch is het niet steeds zo eenvoudig om als organisatie een goed overzicht op alle materiaal en gereedschap te bewaren. Wilt u orde en overzicht zonder tijdverlies? Net hier kan MIRA Software hulp bieden in uw organisatie. Ook IBS bouw koos voor MIRA Software. Lees hier waarom.

MIRA Software voor bouwsector

Klant aan het woord: IBS Bouw

Wanneer is IBS gestart met MIRA Software en waarom?

“Wij zijn midden 2020 gestart met MIRA Software. We hebben het programma aangeschaft om ons magazijnbeheer te optimaliseren. Als bouwbedrijf is het belangrijk om te weten op welke projecten ons materieel zich bevindt. Met MIRA Software kunnen we ons materieel op een gemakkelijke manier lokaliseren. Daarnaast kunnen we met behulp van de scanners materieel gemakkelijk in- en uitscannen zonder dat hier veel administratie bij komt kijken.”

Hoe verliep de implementatie van MIRA in het bedrijf?

“De implementatie verliep met horten en stoten maar dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat onze interne database nog niet op punt stond (lees: vervuilde data). De implementatie van MIRA als software an sich verliep vlot en ging gepaard met een duidelijke uitleg. Met de importsjablonen is het ook (relatief) gemakkelijk om de data te uploaden in de MIRA Software database. De software zelf is ook zeer gebruiksvriendelijk wat er voor zorgt dat collega’s er snel mee kunnen werken.”

Zijn jullie tevreden over de mogelijkheden die MIRA Software kan bieden?

“Op vlak van materieelbeheersoftware zitten de belangrijkste functionaliteiten er zeker in! De software beantwoordt voor een groot deel aan onze verwachtingen. Uiteraard zijn er altijd (kleine) zaken die beter kunnen en zijn er enkele functionaliteiten die we graag toegevoegd zouden zien. Het development team staat ook altijd open om naar onze opmerkingen te luisteren en eventueel functionaliteiten toe te voegen.”

(IBS Bouw, 2021)

IBS Bouw gebruikt MIRA Software voor magazijnbeheer