Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

Reservatiesoftware en verhuursoftware voor materiaal in één oplossing

Bespaar tijd door te reserveren wat u nodig heeft

Met MIRA als reservatiesoftware kan u op voorhand materiaal en gereedschap voor een bepaalde periode of project reserveren. De reservatie wordt doorgegeven. Bijgevolg zal alles beschikbaar zijn op het moment dat u het nodig heeft dankzij de pickinglijsten. Vergelijk de theoretische met de praktische voorraad, onderneem tijdig actie en voorkom gaten in uw planning. De module Reservatie is ook geschikt als verhuursoftware om artikelen uit te lenen of te verhuren aan externe partijen.

reservatiesoftware om materiaalbeheer te plannen

Reservatiesoftware

De werknemer of magazijnier zoekt een bepaald toestel op en koppelt dit aan een persoon of project voor een bepaalde periode. Bij een tweede aanvraag voor diezelfde periode zal dit specifieke toestel niet meer beschikbaar zijn, maar wel nog voor andere tijdspannes. Als oplossing kunnen er alternatieve toestellen worden voorgesteld aan de aanvrager. Blijf dus op schema met uw planning door materiaal op het gewenste moment en op de gewenste plaats te reserveren met de reservatiesoftware.

Pickinglijsten

Van elke reservatie kan een ‘pickinglijst’ worden gemaakt. Met pickinglijsten kunnen reservaties worden voorbereid en wordt alles klaargezet op het moment dat dit goed uitkomt. Aan de hand van een kleurencode in het programma kan u opvolgen in hoeverre de reservatie is voorbereid. Op het moment dat u het gereserveerde materiaal zal afhalen, weet u zeker dat het klaarstaat. Het materiaal wordt met één klik geregistreerd en uitgeboekt. Zo logisch en correct kan het verlopen met reservatiesoftware. Kom niet meer voor onaangename verrassingen te staan!

pickinglist voor reservatie van materiaal bij verhuursoftware en reservatiesoftware

Verhuursoftware

Werkt  u bij een verhuurbedrijf en verhuurt u aan externe klanten? De reservatiesoftware kan ook als verhuursoftware dienst doen. MIRA zorgt dan niet alleen voor het beheer van uw materiaal(-reservaties), maar ook voor de berekening van de kosten. Het wordt eenvoudig om bij te houden welke klant op welk moment uw materiaal wil huren en hoeveel dit zal kosten.

Of leent u materiaal of artikelen uit aan leerlingen en mensen in opleiding? Via hetzelfde uitleenprincipe kan materiaal in- en uitgecheckt worden en kunnen reservaties gemaakt worden.

MIRA Software is een product van IZIT bv