Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

Voorraadbeheer en materiaalinventarisatie

Beheer de voorraad in het magazijn via scanning

Weet welk materiaal u heeft en op welke locatie het ligt. Bestel tijdig grijpvoorraad bij en leg per artikel vast hoeveel u ervan nodig heeft per locatie. De module Stockbeheer en bestellingen helpt u om deze aantallen nauwgezet op te volgen. Gedaan met eindeloos zoekwerk in Excel-bestanden met verschillende versies en tabbladen, maar vind alles terug één centraal overzicht in onze softwareapplicatie. Met behulp van een scansysteem wordt alles geregistreerd en bijgehouden. Eenvoud staat centraal bij MIRA Software, waardoor ook nacalculaties van projecten en werven makkelijk worden. Een SMART warehouse krijgt u snel met MIRA Software in uw magazijn.

Inventarisatie stock & voorraadbeheer

U kan op elk ogenblik uw stocksituatie en inventaris, die in verbinding staan met de registratiemodule, bijsturen. Maar u weet natuurlijk ook graag WAAR iets ligt. Ook dat kan! Aan elk artikel kan een vaste locatie worden toegekend. Zo weet u steeds op welke plaats zich iets moet bevinden. Het beheer van voorraad en grijpvoorraad kan volledig ingesteld worden op maat van uw magazijn(en), economaat, stapelkarren, werkbakken, bestelwagens, … Wat is/was uw voorraadsituatie op een bepaalde datum en wat is/was de actuele waarde daarvan? Deze stockmodule geeft u hierop een klaar en duidelijk antwoord via de consultatieschermen.

scanner voor stockbeheer

Beheer de voorraad: hoe?

In MIRA Software zijn voor stockbeheer vier handige functionaliteiten ingesteld, die u assisteren om de stock in het magazijn steeds optimaal te houden. Geef eenmalig een bestelhorizon en minimumstock in per artikel en de software helpt u eraan te herinneren wanneer het tijd is om een bestelling te plaatsen bij de leverancier. Dit kan voor gebruiksgoederen, maar ook voor verbruiksgoederen (grijpvoorraad). Kies voor de digitalisatie van de administratieve kant met voorraadbeheer software!

1. Bestelhorizon

Wanneer de bestelhorizon bereikt is, krijgt u hiervan een melding. Het is een eerste waarschuwing dat de voorraad bijna op is.

3. Bestellijsten

U kan doorklikken om het artikel op de bestellijst te plaatsen. Daar wacht het op de goedkeuring van de bevoegde persoon om besteld te worden.

2. Minimumstock

Wanneer een artikel onder de minimumvoorraad zakt, ontvangt u opnieuw een melding. Dit is de tweede en laatste waarschuwingsdrempel.

4. Bestelbonnen

Vanuit de bestellijst wordt een definitieve bestelbon opgemaakt, die automatisch naar de leverancier wordt verzonden.

Voorraadbeheer & nacalculaties

Uit een efficiënt stockbeheer volgt een transparante nacalculatie. De functionaliteit van locaties is handig voor nacalculaties van werven, projecten, opleidingen, enz. U weet bijvoorbeeld hoeveel vijzen, bouten of moeren er op een bepaalde werf zijn verbruikt of welke medewerker de meeste veiligheidsbrillen en handschoenen nodig had. Met MIRA Software kan u niet alleen stock of voorraad beheren, maar ook andere administratieve zaken zoals leveringen inboeken, de historiek van bestellingen opvolgen en naleveringen controleren zijn allemaal mogelijk door de applicatie te raadplegen. Beheer de voorraad efficiënt met MIRA, dit bespaart u heel wat berekeningen en onduidelijkheden.

nacalculatie van bestellingen in voorraadbeheer en stockbeheer in magazijn
Overzicht modules

MIRA Software is een product van IZIT bv