Beheer materiaal
Efficiënt en eenvoudig

Gebruik MIRA Software om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van groot en klein materiaal in uw organisatie.

Onderhoud, keuring/inspectie en herstelling van materieel en gereedschap

Volg het onderhoud van materieel en gereedschap op

De onderhoudsmodule van MIRA Software laat efficiënt onderhoudsmanagement toe. U bent op de hoogte van het onderhoud van materieel, reparaties van toestellen en weet wanneer welk materieel wordt onderhouden of gerepareerd wordt. Na reparatie of onderhoud kan een formulier ingevuld worden ter controle. De module bevat bovendien specifieke functionaliteiten voor het beheren van kleine tot middelgrote wagenparken (trailers, dienstvoertuigen, …) en kan tevens dienst doen als handige hulp, bij allerhande inspecties en controles van materieel (intern, extern, VCA, …). Het keuringscertificaat kan digitaal gekoppeld worden aan het gereedschap.

onderhoud van materieel en gereedschap via onderhoudsmanagement in MIRA

Onderhoud

Van elk artikel kan de onderhoudsfrequentie eenmalig worden ingegeven, waarna de software de rest doet! U kan een eenvoudig overzicht opvragen van welke toestellen – bijna – op onderhoud moeten. De magazijnier of bevoegde medewerker kan onderhoud van materieel intern of extern inplannen en opvolgen met MIRA Software. Het toestel of apparaat wordt automatisch op non-actief gezet. Eventueel kan via de reservatiemodule worden doorgeven wanneer het opnieuw beschikbaar is en dus kan worden gebruikt.

keuring en inspectie van materiaal en gereedschap

Keuringen/inspecties

Net zoals onderhoudsbeurten kunnen ook keuringen en inspecties van rollend materieel, materieel en gereedschap ingesteld worden. Slechts eenmaal configureren en MIRA Software herinnert u aan de naderende keuring of inspectie van het materieel. Na een keuring of inspectie kan u het keuringsbewijs en eventueel andere documenten koppelen aan het artikel.

onderhoudsmanagement voor herstellingen van materiaal

Herstellingen

Gaat er plots iets stuk in uw bedrijf of organisatie? Los van de periodieke onderhoudsvoorwaarden kan materieel ook op herstelling gestuurd worden. Wel wordt zoals bij onderhoud van materieel de status aangepast van zodra u het op herstelling stuurt. Zo kan iedereen terugvinden of een artikel beschikbaar is en wordt er geen tijd verloren door tevergeefs te zoeken naar een artikel op herstelling. Vergeet u een herstelling te registreren? Geen probleem, u kan dit steeds later ingeven op de juiste datum.

kosten voor onderhoud en herstellingen bijhouden in MIRA Software

Boekhouding & facturatie

Aan de module herstellingen en onderhoud van materieel is tevens een stukje boekhouding en facturatie verbonden. U kan van elk artikel de onderhoudshistoriek opvragen en vervolgens exact zien wat reeds werd uitgegeven aan onderhoud, keuringen/inspecties en herstellingen van het materieel. Dit kan u eenvoudig filteren per toestel, groep, datum, gebruikers, …

Formulieren bij onderhoud van materieel

In de software voor onderhoud en herstellingen kunnen formulieren worden aangemaakt, bewerkt en bijgehouden voor een optimale werking en veiligheid. Op deze manier wordt het mogelijk om bij elk artikel, een aantal vaste controlepunten verplicht te laten invullen wanneer een toestel op onderhoud gaat of daarvan terugkomt. Er wordt bijgehouden wie de controlepunten heeft overlopen en voor akkoord aangevinkt. Op deze manier is er steeds een dubbele controle van materieel mogelijk, aangezien u steeds weet wie de checklist heeft ingevuld of afgewerkt. Onderhoudsmanagement wordt kinderspel.

Automatisch blokkeren

MIRA Software verstuurt meldingen naar personen die voor een bepaald toestel verantwoordelijk zijn. Zo wordt niets meer te laat gekeurd, op onderhoud gestuurd of hersteld. Wanneer een periodieke actie niet tijdig wordt uitgevoerd, kan MIRA dit gereedschap automatisch blokkeren voor gebruik. Deze blokkering is gekoppeld aan de status van het artikel. Via deze statussen weet iedereen of het toestel al dan niet gebruikt mag worden. Zijn deze standaard statussen niet afgestemd op uw organisatie? Creëer zelf extra statussen zodat de software volledig aansluit op uw bedrijfsspecifieke processen. Zo stemt u onderhoud en keuringen/inspecties van materieel af op uw wensen.

Overzicht modules

MIRA Software is een product van IZIT bv